I keni parë në kartëmonedha, por a e dini se ku ndodhen urat e paraqitura në to?

Hollandezi Robin Stam mori si ide në kartëmonedhat e eurove urat e shënuara nga bankat evropiane dhe i bëri realitet. “Urat e Evropës’ janë ndërtuar pikërisht si fotot në kartëmonedhat e eurove sipas ngjyrës dhe shkallës.

Më poshtë ju sjellim 4 urat nga të cilat janë frymëzuar për t’i vendosur edhe në kartëmonedha.

Në shekullin e 20 urat po ndërtoheshin në një numër të madh si mundësi lidhëse midis qyteteve, si dhe për të shkurtuar distancat