Ikën nga lufta, dy fëmijët ukrainas nisin shkollën në Sarandë, mësueset ruse vetëofrohen për të ndihmuar

Nxënësi ukrainas ne shkollën ne Sarande
Oleksandra dhe Mykhailo Kravchenko janë dy fëmijë, të cilët sapo kanë mbërritur nga Ukraina në Sarandë.

Lajmin e ka bërë me dije kreu i Bashkisë së Sarandës, Adrian Gurma, i cili shkruan se fëmijët e ardhur nga Ukraina, kanë nisur mësimin në shkollën “9 Tetori”.

Ai shkruan se nxënësit ukrainas janë pritur me ngrohtësi nga bashkëmoshatarëve të tyre, mësuesit, stafi drejtues i shkollës, si dhe mësues të gjuhës ruse, të cilët edhe pse në pension, u vetëofruan me asistencë për fëmijët.

“Oleksandra dhe Mykhailo Kravchenko janë dy fëmijë, të sapo mbërritur nga Ukraina🇺🇦 në Sarandë.

Ata filluan mësimin në shkollën “9 Tetori”, datë që mbart simbolikën e çlirimit të qytetit tonë, me shpresën e mirë, se së shpejti do të kthehen në atdheun e tyre të çliruar🙏

Gjetën mikëpritjen, ngrohtësinë❤️dhe solidaritetin🤝 e bashkëmoshatarëve të tyre, mësueseve, stafit drejtues të shkollës, si dhe mësueseve të gjuhës ruse, të cilët edhe pse në pension, u vetëofruan me asistencë për fëmijët👏👏👏

Ishim aty, me punonjësit e Drejtorisë së Kujdesit Social dhe të Drejtorisë Ekonomike Arsimore të Bashkisë, për ti asistuar, me mjetet e nevojshme didaktike 📚✏️🖍 dhe me një kontribut modest financiar, në këto momente të vështira dhe duke i siguruar ata, prindrit dhe të afërmit e tyre, që do të jemi pranë dhe solidarë në çdo moment🙏🙏” thuhet në postim.