“E la në një karrige me rrota dhe i mori…”/ Mbretëreѕha Elizabeth flet рër herë të рarë për betejën me Сovid-19

Mbretëresha Elizabeth foli për përvojën e saj me Co vid-19, duke zbuluar se e ka lënë atë ” shumë të lodhur dhe të rraskapitur”. Ajo vetë mori pjesë në hapjen zyrtare të një njësie të re spitalore, që mban emrin e saj, duke buzëqeshur shumë!

Mbretëresha foli me stafin dhe pacientët në Njësinë e Mbretëreshës Elizabeth të Spitalit Mbretëror të Londrës, i cili u ndërtua në vetëm pesë javë në përgjigje të epidemisë Co vid-19.

Monarkia dëgjoi nga Asef Hussain dhe gruaja e tij Shamina se si ai ishte ende duke u shëruar nga virusi që fatkeqësisht i mori babanë dhe vëllanë e tij dhe deri vonë e la në një karrige me rrota.Mbretëresha e pyeti: ” A je më mirë tani? Më vjen mirë që po përmirësohesh. Kjo ju lë shumë të lodhur dhe të rraskapitur, apo jo? ” Kjo pandemi e tmerrshme .” Duke iu drejtuar Shaminës, Mbretëresha Elizabeth e pyeti: ” Pra nuk ju lejuan ta shihnit, por a mund të flisnit me të? ». Asaj iu tha se Asef ishte në gjendje të fliste me të dashurit e tij përmes video-telefonatës dhe se në një rast, familja e tij organizoi një seancë lutjeje virtuale ku morën pjesë rreth 500 njerëz nga e gjithë bota.

Në fillim të telefonatës, mbretëresha, e cila është shenjtja mbrojtëse e Spitalit Mbretëror të Londrës, qeshi ndërsa Sir Kenneth Olisa, Lordi Lejtnant i Londrës së Madhe, i tha asaj: ” Mirë se erdhe”.

“Ishte shumë bukur të isha me ju dhe gjithashtu të dëgjoja se çfarë ndodhi dhe sa mirë u arrit. “Faleminderit shumë të gjithëve”, ia ktheu mbretëresha Elizabeth.