Rusët рërdorin armë kimike në Mariuрol? Subѕtanсë heΙmueѕe hidhet me dron mbi qytet, njerëzit me ѕimрtoma

Forcat ruse kanë lëshuar një “substancë helmuese me origjinë të panjohur” me anë të një droni mbi Mariupol. Substanca kimike, sipas Batalionit Azov të qytetit, është hedhur mbi shënjestra ushtarake dhe civile.

Sipas raportimeve, njerëzit në qytet janë duke pasur probleme me frymëmarrjen si dhe probleme neurologjike.

Në raportin e Regjimentit thuhet: “Viktimat kanë insuficiencë respiratore, sindromë vestibulo-ataktike. Po zbardhen pasojat e përdorimit të një lënde të panjohur”.

Kujtojmë se që në ditët e para të pushtimit të Ukrainës nga Rusia, Perëndimi ka shprehur shqetësimet për mundësinë e përdorimit të armëve kimike nga regjimi i Putinit. SHBA e BE ia kanë bërë të qartë liderit rus që nëse në Ukrainë përdoren armë kimike, përgjigja do të jetë e fortë. /abcnews.al/