Dashuria nuk njihe moshë….; njihuni me gruan 24 vite më të madhe të presidentit të Francës

Zgjedhjet e vitit 2022 në Francë do të mbahen midis 10 dhe 24 prillit, kur do të zgjidhet presidenti i Republikës. Lideri aktual francez, Emmanuel Macron, dhe e djathta ekstreme, përfaqësuar nga Marine Le Pen, janë favoritët për të fituar zgjedhjet e dymbëdhjeta presidenciale. Përfaqësuesi i së majtës, Jean-Luc Mélenchon, i ndjek nga afër.

Emmanuel Macron, presidenti aktual i Republikës Franceze e drejton vendin gal prej 14 majit 2017. Këtë e bën së bashku me bashkëshorten e tij, zonjën e parë të Francës, Brigitte Macron, për të cilën do të flasim në këtë artikull.

Emri i saj i vajzërisë është Brigitte Marie-Claude Trogneux, ka lindur në Amiens më 13 prill 1953 (68 vjeçe). Ajo do të mbushë 69 vjeçe në mes të votave franceze. Brigitte është mbiquajtur ‘Bibi’, u martua me Emmanuel Macron në vitin 2007.

Ajo ka qenë e martuar më parë me bankierin André-Louis Auzière (1974-2006), me të cilin u divorcua vetëm një vit para se të bëhej gruaja e presidentit aktual francez. Siç shihet nga biografitë e tyre, Brigitte është 24 vjeçe më e madhe se burri i saj.

Emmanuel Macron ka lindur më 21 dhjetor 1977, gjithashtu në Amiens. Zonja e parë franceze ka tre fëmijë, të gjithë nga martesa e mëparshme, ndonëse marrëdhënia që kanë me Emmanuel është e jashtëzakonshme. Për më tepër, shtatë nipërit e zonjës së parë e konsiderojnë Macron si gjyshin e tyre.

Brigitte Macron ishte mësuese e shkollës së mesme dhe deri në vitin 2015 ka dhënë mësime letërsie në “Lycée Saint-Louis-de-Gonzague” në Paris, një shkollë e rëndësishme elitare. Por përpara se të jepte mësim aty, Brigitte punoi në Kolegjin Lucie-Berger në Strasburg (1980) dhe në Lycée la Providence në Amiens (1990).

Pikërisht aty u takua me Emmanuel Macron, me të cilin kishte marrëdhënie intime, edhe duke qenë nxënësi i saj. Prej vitesh ka pasur një polemikë të madhe për seksualitetin e saj, pasi thuhej se ishte një grua transseksuale.

Ishte viti 2021 kur kjo hipotezë u hodh poshtë. Ishte Natacha Rey, një përdoruese e internetit franceze e ekstremit të djathtë dhe mbështetëse e QAnon, e cila hodhi poshtë këtë teori, sepse Brigitte ka tre fëmijë.