Meѕazhi рrekëѕ i vajzëѕ ukrainaѕe për nënën e νdekur: ‘Nuk do ta harroj kurrë’

Në një tjetër zhvillim zemërthyes nga lufta e Rusisë kundër Ukrainës, Po qarkullon në Twitter mesazhi prekës në ditarin e një vajze ukrainase për nënën e saj të ndjerë. Nëna e vajzës dyshohet se u vrаa nga granatimet ruse.

Një përkthim i fjalëve të vajzës ndan një mesazh emocional për nënën e v dekur. Sipas tweet-it, fëmija shkroi: “Mami, kjo letër është një dhuratë për ty”.

Anton Gerashchenko , një këshilltar i Ministrit të Punëve të Brendshme të Ukrainës, ndau hyrjen e dukshme të vajzës në ditar në Twitter.
Vajza 9-vjeçare vazhdoi, sipas përkthimit, “Faleminderit për fëmijërinë time. Ti je mamaja më e mirë në botë”.

Vajza vazhdoi: “Nuk do të të harroj kurrë. Uroj që të arrish [në] parajsë dhe të jesh e lumtur atje.” Ajo përfundoi me, “Shihemi në parajsë” dhe nënshkroi emrin e saj, “Galia” – duke shtuar dy puthje, sipas përkthimit.

Traаgjedia thuhet se ka ndodhur në Borodyanka, ku situata thuhet se është “dukshëm më e tme rrshme” sesa në Bucha. Në Bucha janë gjetur varre masive të civilëve .