Рapa Françeѕku: Kemi harruar рërse jemi në këtë botë! Lufta në Ukrainë, çmenduri! Nënat νajtojnë νdekjen e fëmijëνe të tyre

Papa Françesku ka reaguar sërish për luftën në Ukrainë.

Në kremtimin e të dielës, Papa shprehet se tm erret e luftës duhet të përfundojnë, ndërsa bën thirrje që të ndalen menjëherë sulmet ndaj civilëve.

“Kur ushtrohet dhu në nuk dihet më asgjë për Zotin. Ne kemi harruar përse jemi në botë dhe në këtë mënyrë kryejmë mizoritë. Këtë e shohim sot edhe me çmendurinë e luftës, duke u kthyer pas në kryqëzimin e Krishtit.

Të moshuarit kanë mbetur të v dekur, të rinjtë janë privuar nga e ardhmja dhe ushtarët janë dërguar për të vrаarë vëllezërit e tyre”, ka thënë më tej Papa Françesku.