Djali i lindur dhe i rritur nga рrindërit me Sindromën Down bëhet mjek

Një keqkuptim i zakonshëm për njerëzit me sindromën Down është se ata nuk mund të kenë fëmijë. Gratë me Doën mund të lindin fëmijë mjaft të shëndetshëm dhe, në raste jashtëzakonisht të rralla, edhe burrat mund të bëhen baballarë.

Jad Issa, një burrë me sindromën Down, jo vetëm që u bë baba i një fëmije me gruan e tij, por edhe e rriti atë deri sa ai u bë mjek. Historia e bukur e familjes që vjen nga Siria dëshmon se nuk ka asgjë më të fuqishme se dashuria deri në vetëmohim.Kur lindi djali i Jadit, Sader, ai u mirëprit në familje dhe u përkëdhel, ashtu si çdo fëmijë tjetër që do të ishte normalisht në një shtëpi.

Sader tregon se ai kujton se ishte ndjerë shumë i dashur si fëmijë dhe babai i tij kalonte kohë me të duke u mundur apo krijonte lojëra të tjera. Edhe komuniteti lokal e mbështeti familjen dhe i pranoi ashtu siç janë.Duke pasur ëndrra të mëdha për djalin e tij,

Jad, i cili dikur punonte në një mulli gruri, filloi të kursente para për kolegjin e tij. Ai bëri gjithçka me fuqinë e tij për të mbështetur familjen e tij dhe sipas Sader, puna e palodhur dhe angazhimi i babait të tij për t’i dhënë atij të ardhmen më të mirë të mundshme e frymëzoi atë të studionte mirë dhe të bëhej mjek.

“Mendoj se do të kisha qenë shumë më pak i emocionuar për jetën dhe shumë më pak i apasionuar me atë që bëj nëse nuk do të kisha babanë tim të veçantë”, shkroi ai në mbishkrimin e një fotoje me babanë e tij.

Sader është tani një dentist, e cila është një nga karrierat më të mira dhe më të paguara në Siri, dhe lumturia e Jad nuk ka kufi. Kur djali i tij ishte ende duke studiuar, Jad i prezantonte njerëz të rinj duke u thënë atyre “djali im është mjek” me sytë që i shkëlqenin.Duke folur për marrëdhënien që ndajnë prindërit e tij, Sader tha se pavarësisht se janë bashkë prej dekadash, dashuria mes mamasë dhe babit është ende sikur të ishin martuar dje.

Ata i kuptojnë në mënyrë të përsosur nevojat e njëri-tjetrit. Ata pëlqejnë të bëjnë shëtitje së bashku dhe ndonjëherë ata thjesht ulen dhe bisedojnë për orë të tëra.Sader ia jep meritën pas suksesit të tij babait të tij dhe pranon se është po aq krenar për babin e tij sa edhe babai i tij për të. Dyshja frymëzuese pëlqen të ndjekin filma së bashku në kohën e tyre të lirë. /Living.al