“NGJARJE E VËRTETË” Gruaja bënte ѕi gomar në momentin e fundit te jetes kur рo jepte shрirt, ku prezent ishte edhe hoxha …

Gruaja bënte si gomar në momentin e vd.kjes, ku prezent ishte edhe hoxha :O .. Tregon per kete rast, hoxha i nderuar nga Shkupi, Bedri Lika. Mes te tjerash, gjate nje ligjerate te mbajtur para xhematit, ai thote: “Une do te tregoj nje rast ne te cilin kam qene deshmitar vet dhe kam prezantuar vet dhe e njoh personin.

Para disa viteve, me thirri nje shok per nenen e vet, ishte ne momentin e vd.kjes. Une e njihja personin, dhe e njihja jeten e nenes se tij. Nuk e mbaj mend se ndonjehere ajo ka falur namaz, apo ka bere ndonje veper te mire. Gjithashtu, kemi pasur deshmi se ajo eshte marre me pune te ndyta. InshaAllah Allahu ia ka fal, une vetem po flas per ate qe kam pare.

Ne momentin e vd.kjes, ajo pallte sikur magar, une jam deshmitare, e kam pare me syte e mi. Kur filloja une te lexoja Kur’an, iu lehtesohej ajo pallje, ai zeri trishtues. Kur ndalesha me leximin e Kuranit, ajo perseri vazhdonte. Kjo ka zgjatur mbi 6 ore, sa qe me interesante, kur kam dalur nga shtepia e kam degjuar te njejtin ze.

Nuk kam mundur te qendroja, kam lexu gjate dhe nuk kam mundur te rri, dhe kam dale nga shtepia. Edhe te njejtin ze e kam degjuar jashte dhe pas dy oreve, erdhi personi dhe me tha se nena nderroi jete. Domethene mbi 6 ore, e kam degjuar vete dhe e kam pa fytyren e saj qe Allahu ia kishte ndryshuar nga forma e insanit.

A thua valle, a kemi ne garance se cfare perfundimi do te kemi? Kete gajle e kam pasur Pejgamberi sal-lAllahu alejhi ue sel-lem, sahabet dhe eshte gajle qe ne duhet ta kemi ne veten tone dhe asnjehere mos i garanto vetes se ti ke per te jetuar si musliman dhe ke per te perfunduar si musliman.

E zaten kjo eshte deshtimi me i madh, kur ti japesh vetes garance se ke per te perfunduar me vepra te mira, ky eshte deshtimi me i madh ne jeten tende, prandaj gjithmone duhet ta kesh gajle, e cila e hjek mjegullen prej zemres, gajle e cila e rrit driten e imanit dhe te stimulon per ne vepra te mira e te largon prej gjunaheve.