OKB merr vendimin draѕtik ndaj Ruѕisë, e рezullojnë nga…

Rusia nuk do të jetë më pjesë e Këshilliy të të Drejtave të Njeriut.

Kjo pas votimit të Asamblesë Gjenerale të Kombeve të Bashkuara.Ky vendim erdhi me 93 vota pro, 24 kundër dhe 58 abstenim.

Për pezullimin e Rusisë nga ky këshill duheshin 2/3 e votave.

Menjëherë pas vendimit, kryeministri Edi Rama reagoi në Twitter, duke thënë se “pezullimi i Rusisë nga Human Rights Council në OKB është një refuzim i fortë për të pranuar shkeljen brutale të çdo lirie e të drejte dhe krimet mizore të luftës në Ukrainë“.

Rama shtoi se “rreshtimi i Serbisë përsëri me Perëndimin në këtë përshkallëzim të ri kundër agresionit rus është lajm i mirë për rajonin“.