Ae keni ditur arsyen përse duhet të hani vezë të ziera në mëngjes

Vezët ndihmojnë në hum bjen e peshës – Studimet kanë treguar se njerëzit që hanë vezë në mëngjes kanë më të ngjarë të hum bin peshë sesa të tjerët që hanë ushqime të tjera në vaktin e parë ditor.

Vezët janë një burim i madh i proteinës – Vezët përmbajnë sasi të mjaftueshme të plotësimit të nevojave ditore si të ami noac ideve, ashtu edhe të proteinave.
Vezët ndihmojnë në zhvillimin e trurit dhe mbamendje – Kolina, ushqyesi esencial në vezë, stimulon trurin dhe funksionin e tij.

Vezët përmirësojnë shikimin – Të dy an tiok sidantët që kanë në posedim vezët, lutini dhe zeaksantini, mbrojnë sytë nga dë mtimi i rrezeve ultravjollcë. Gjithashtu, ushqimi në fjalë mbron sytë