Donte të dukej e bukur! Qerpikët fallso i shkatërrojnë ditëlindjen 25-vjeçares, për pak humbi shikimin

Një 25-vjeçare në ditëlindjen e saj zgjodhi të vendoste qerpikë falls për t’u dukur më bukur, por nuk e imagjinonte se çfarë do t’i ndodhte më pas. Jessica Shannon, nga Wetherby, West Yorkshire, ditën e ditëlindjes pësoi një reaksion alergjik duke i prishur festën dhe dhe duke e lënë të frikësuar se do t’i dëmtonte përgjithmonë sytë.

25-vjeçarja zgjodhi qerpikë rusë pasi mendoi se do i dukeshin bukur ashtu siç kishte ndodhur një vit më parë. Por pasi i vuri qerpikët, në ditëlindje qepallat e saj u frynë aq shumë sa u mbyllën plotësisht duke i shkaktuar kruarje dhe lot.

Unë kisha dalë për një natë për ditëlindjen time dhe syri i majtë më ishte gjakosur pak, por nuk ishte i lënduar dhe nuk kisha kruarje. U ktheva në shtëpi dhe shkova në shtrat dhe të nesërmen në mëngjes u zgjova dhe dukej sikur kisha bërë ndeshje me Mike Tyson. Kisha dhimbje dhe kruarje, gjë që më bëri të ngrihesha nga shtrati për t’u parë në pasqyrë dhe sytë e mi ishin jashtëzakonisht të fryrë. Ishte e dhimbshme. Që nga ai moment sytë po më nxirrnin lot dhe kisha kruarje.
Jessica Shannon

Gjatë ditëve në vijim, sytë e saj vazhduan t’i mbylleshin shumë. Ajo i lante vazhdimisht por pavarësisht kësaj, ende nuk mund të shihte,

Gjatë ditëve në vijim ata u bënë shumë të rëndë. Arrita në një pikë ku nuk mund të shihja asgjë. Ishte e frikshme. Ishin të dy keq, por syri im i majtë, në veçanti, ishte shumë më keq. Ishte aq i fryrë sa nuk mund ta hapja fare. Gjëja që më kalonte më shumë në mendje ishte për shkak të faktit që nuk shihja, isha e shqetësuar se i kisha bërë një lloj dëmtimi shikimit tim aktual.

Jessica tha se iu desh një javë e tërë që sytë e saj të ktheheshin plotësisht në normalitet dhe ajo shpreson të rrisë ndërgjegjësimin për reagimin ‘e rëndë’ dhe ‘të dhimbshëm’ që mund të shkaktojë ngjitësi i qerpikëve. Pavarësisht kësaj, Jessica u përpoq t’i mbante qerpikët, pasi i pëlqente pamja e tyre dhe pagoi 59 dollarë për ta. Por dhimbja ishte shumë e rëndë dhe ajo përfundoi duke i hequr ato pa pagesë, gjë që Jess thotë se ishte një përvojë e dhimbshme në vetvete. Megjithatë, përvoja traumatike nuk e ka shtyrë atë të bëjë sërish qerpikët. Jessica pranon:

Do të doja t’i bëja sërish qerpikët, por nuk e di nëse është e mundur apo jo. Disa njerëz që kam dëgjuar se kanë pasur një reagim ndaj ngjitësit në të kaluarën por disa muaj më vonë ata janë në gjendje të mbajnë qerpikët pa asnjë problem.