Përse mjekët janë kundër sallatës klasike shqiptare me kastravec dhe domate?

Ndër qindra kombinime që sallata ka,ajo që nuk del kurrë nga “moda” për çdo tryezë shqiptare është ajo me kastravec dhe domate.

Edhe pse kjo përzierje na shijon shumë , nutricionistët janë të mendimit se këta dy përbërës nuk duhen kombinuar së bashku në sallatë.

Pse?
Sepse janë dy perime të ndryshme të cilt duan kohë të ndryshme për tu tretur.
Duhet të dini se kur përzihet një ushqim që tretet më shpejtë me një tjetër që kërkon shumë kohë për t’u tretur domethënë që ky i fundit do të fermentohet.

Problemi që vjen nga fermentimi është se gjatë proçesit,trupi juaj përjeton gazra dhe fryrje që sjellin probleme intestinale.