1 Prilli, si festohet Dita e Gënjeshtrave

Dita e 1 prillit bie në ditën e parë të muajit të katërt të vitit. Nuk dihet se ku e ka origjinën dita e 1 prillit, por ajo festohet në të gjithë botën. Bashkëpunëtorët, miqtë dhe partnerët përfshihen në shaka të ndryshme në këtë ditë.

Idetë janë të pafundme, edhe me mesazhe me tekst. Disa prindër të guximshëm madje mund të zgjedhin të bëjnë shaka me fëmijët e tyre, për shembull, duke shërbyer pure patatesh nën maskën e akullores.

Ndonjëherë organet e medias hyjnë në argëtim. Panorama e BBC-së bëri shaka me mijëra persona duke pretenduar se fermerët zviceranë po korrnin spageti nga bimët në vitin 1957.