ΖVIСËR/ Kjo ηυk Pritej, Ја ѕа ka ѕhkυar Nυmri i të iηfеktυаrνе Sot

Gjatë 24 orëve të kaluara, në Zvicër u regjistruan 4.946 raste të reja të kor onavi rusit, bënë të ditur autoritetet shëndetësore të shtetit helvetik.

Kështu, numri i përgjithshëm i personave të prekur nga kor onavi rusi në shtetin me rreth 8.6 milionë banorë shkoi në 290.601,
transmeton Gazeta Express.

Përpos infek timeve, gjatë kësaj periudhe u regjistruan edhe 111 vikt ima të reja dhe shifra e përgjithshme e të vd ekurve shkoi në 3.575.

Sistemit të ngarkuar shëndetësor në 24 orët e fundit iu shtuan edhe 252 pacientë me koro navi rus nëpër spitale.

Javëve të fundit, pothuajse të gjitha shtetet evropiane janë prekur nga shtimi i rasteve me kor onavi rus dhe këtij trendi nuk i ka shpëtuar as Zvicra.

Pas përkeqësimit të gjendjes në të gjitha pjesët e kontinentit, shumë qeveri kanë vendosur t’i rikthejnë masat kufizuese që ishin vendosur fillimisht në mars të këtij viti e që kishin mbe tur në fuqi për disa muaj