Nga e premtja, 1 prill, Zvicra heq detyrimin e maskës

“Falë nivelit të lartë të imunizimit në popullatë” nuk ka pasur rritje të ndjeshme të numrit të pacientëve me Covid 19 në repartet e kujdesit intensiv

Detyrimi për maskë në transportin publik dhe në objektet shëndetësore nuk do të zbatohet më, duke filluar nga e premtja. Përveç kësaj, njerëzit e infektuar nuk duhet të shkojnë më në izolim, shkruan albinfo.ch. Situata është kthyer në normalitet dhe përgjegjësia kryesore për masat për mbrojtjen e popullatës tani u takon kantoneve.

Kështu tha pak minuta më parë ministri i shëndetësisë, Alain Berset, duke ju drejtuar mediave, në konferencën që po vazhdon, në Bernë.

Me këtë, ai ka kumtuar vendimin që ka marrë sot Qeveria Federale, mbështetur në qëndrimin e publluar më 16 shkurt, për heqjen e të gjitha masave të mbrojtjes dhe kthimin në normalitet.

Berset: “Kthimi në modalitetin normal pas dy vjetësh në gjendje krize”

Ministri i Shëndetësisë Alain Berset duke hapur konferencën për media, ka thënë: “Pas dy vitesh në gjendje krize, tani është me të vërtetë koha për të bërë ndryshimin. Ne bëmë gjithçka që ishte e nevojshme për të hequr masat e fundit të koronës dhe për t’u kthyer në gjendjen normale”.

Imunizim i lartë i popullatës
Këshilli Federal e justifikon heqjen e pritshme të masave me faktin se “falë nivelit të lartë të imunizimit në popullatë” nuk ka pasur rritje të ndjeshme të numrit të pacientëve me Covid 19 në repartet e kujdesit intensiv në javët e fundit, shkruan albinfo.ch. “Një kërcënim për shëndetin publik nuk ka gjasa të ndodhë në muajt e ardhshëm”, thuhet në komunikatë.