Ekspertët paralajmërojnë: Të gjithë e hamë këtë pjesë të pulës, por nuk është aspak e shëndetshme dhe është plot me baktere

Pula është shumë e shëndetshme sepse është plot me proteina të rëndësishme për organizmin, por ekspertët paralajmërojnë se jo çdo pjesë e pulës është e shëndetshme.

Hulumtimet e kryera në Kinë kanë treguar se ka pjesë të caktuara të mishit të pulës që duhen shmangur sepse janë plot me baktere dhe substanca të dëmshme që futen në organizëm nga konsumimi, shkruan albeu.com.

Shkencëtarët kanë përcaktuar se bëhet fjalë për lëkurën e pulës, e cila është shumë e dëmshme për shëndetin.

Shpjegimi është se lëkura përbëhet tërësisht nga yndyra dhe mund të përmbajë një numër të madh bakteresh.

Edhe pse shumë besojnë se lëkura e këmbëve, kofshëve dhe gjoksit të pulës është një burim i shkëlqyer i fibrave të kolagjenit, kjo është larg nga e vërteta. Kjo pjesë nuk është e pasur me kolagjen dhe mund të përmbajë një numër të madh mikroorganizmash të dëmshëm që mund të çojnë në probleme të caktuara shëndetësore.

Një tjetër në listën e pjesëve të dëmshme është mëlçia. Edhe pse është i pasur me vitaminë B12, ai përmban edhe shumë yndyrë, të cilat mund të jenë të rrezikshme sepse çojnë në rritjen e nivelit të kolesterolit.

Pula është mishi i bardhë më i shëndetshëm, pra gjoksi i pulës. Ai është i pasur me proteina që janë më të rëndësishmet për ndërtimin e muskujve dhe përmban një sasi të vogël yndyre dhe pak kalori, kështu që është një vakt i përsosur. /albeu.com/