Nëѕe s’doni që flokυ bioηd të marrë hije bakri оѕе gri, bëηi këto 3 ηdryѕhime ѕа më ρarë

Edhe pse rreth tyre ka legjenda urb ane, barsaleta apo shakara herë me apo kripë, të gjithë jeni të ndërgj egjshme se biondet janë femra shumë sharmante. Por sa e lehtë është të kujd esesh për flokët biondë? Jo edhe aq sa mendoni, por me këto 3 këshilla ndoshta ju vijmë në ndihmë.

1.Përdorni një shampo të posaçme për flokët biondë: Nëse keni flokë të verdhë, gri apo platin mos mendoni se do të kurseni duke përdorur shampon që përdor mamaja ose motra. Nëse ngjyrën e artë të flokëve nuk e keni natyrale , por të realizuar në një sallon, duhet të dini disa tr uke në mënyrë që flokët të mos ju dëmtohen e ngjyra të jetë po aq e bukur sa ditën e parë. Shampot dhe balsamët në ngjyrë vjollcë parandalojnë hijet e bakrit dhe të kuqes, nuanca që asnjë bjonde nuk i dëshiron. Duke qenë se lejlaja është ngjyra e kundërt në spektrin e ngj yrave me të verdhën bën të mundur korr ektimin e kesaj ngjyre duke parandaluar çdo ton tjetër.

Mund ta filloni duke e përdorur një herë në jave e pas disa javësh mund ta përdorni edhe më shpesh. Sa më i fortë pigmenti aq më i madh është efekti, ndaj zgjidhni shmapon e duhur duke u nisur nga ngjyra e flokëve. Nëse flokët i keni në ngjyrën platin, zgjidhni një shampoo me pigment te fortë lejla në blu. Shampon duhet ta lini në flokë të veprojë nga 3 minuta deri në 10 në varësi të nevojave! Mos u shqetësoni per pigmentin lejla, sepse nuk depërton në flokë.

2.Bëni maska me proteina: Flokët që kanë një ngjyrë të çelur kanë tendencë të këputen dhe të jenë më të dobët krahasuar me flokët ngjyrë të errët. Maskat e bëra në shtëpi me vezë apo majonezë ose maskat e gatshme me proteina janë shumë të mira për ushqimin e flokut dhe forcimin e tij.

3.Evitoni ujin që përmban shumë minerale: Larja me ujë të tejm bushur me minerale do ta kthejë në gri ngjyrën bionde. Kështu që për ta shm angur ndryshimin e ngjyrës, provo këtë truk të thjeshtë. Në ujin e fundit, për shpëlarje, hidh një aspirinë brenda për të zhdukur mineralet.