Nostradamusi “parashikoi” që Franca do të hyjë në Iuftë me një “fuqi lindore” më 2022

Nostradamus, astrologu i famshëm i cili parashikoi saktë shumë ngjarje në botë, shkroi që Franca do të përballet me Iuftë me një “fuqi lindore” më 2022

Michel de Nostredame ishte një astrolog, fizikan dhe “parashikues francez”. Ai është i njohur për librin e tij, “Les Propheties”, një koleksion poetik më 942 vargje katër rrokeshe të cilat parashikojnë ngjarjet e së ardhmes. I botuar për herë të parë më 1555, Nostradamus – versioni latin i emrit të tij – pretendoi se i bazonte parashikimet e tij në bazë të astrologjisë.

Ky quhet ndryshe edhe “gjykimi” astrologjik, apo vlerësimi astrologjik i mundësisë për të parashikuar lindje, martesa, kurorëzime dhe shumë gjëra të tjera.

Ai dhe puna e tij kritikohet shumë ditëve të sotme nga astrologët profesionistë.

Personalitete si Laurens Videl argumenton se parashikimet e tij ishin të pasakta madje edhe në “parashikimet e horoskopit” – një krahasim i së ardhmes në bazë të konfigurimit të planetëve me ato që shoqërojnë dijet e së kaluarës – e që mund të parashikojnë çka mund të ndodh në të ardhmen.

Megjithatë, përmes interpretimit, disa njerëz besojnë që vizionet e Nostradamusit kanë, në fakt, disa të vërteta, si: v.dekja e Henryt të II-të të Francës më 1559; Zjarrin e Madh në Londër më 1666; Dalja e Adolf Hitlerit; bo.mbardimi në Hiroshima dhe Nagasaki; si dhe v.rasja e presidentit amerikan John F. Kennedy.

Tani, sipas History, një nga parashikimet e Nostradamusit thotë se Franca do të përballet me Iuftë me një “fuqi lindore” më 2022, transmeton GazetaExpress.

Edhe pse është e vështirë që të parashikohen datat e sakta të parashikimeve të Nostradamusit, për shkak se ato bazohen në lëvizjet astrologjike, botimi thekson se “megjithatë, një vijë mund të theksohet ku aty shkruan se parashikohet që në Europë të fillojë një Iuftë më 2022”.

“Pushtimi i Francës që kërcënohet nga lindja është një temë e përsëritur në tërë shk rimet dhe parashikimet e Nostradamus, por ky parashikim spekulohet që i referohet pranverës së 2022-ës”.

“Koka blu do të bëhet kokë e bardh; do të dëmtojë shumë; Franca do të jetë e madhe për të dyja”.

Pa dyshim, parashikimi është i paqartë dhe mund të aludojë në shpërthimin e Iuftës së Tretë Botërore apo ndoshta kualifikimin e Francës në botërorin Katari 2022.

Mund të ndodh që tifozët që bëjnë tifo për skuadrën e Francës të veshin fanellat e tyre të kaltra dhe të bardha.

Ka edhe disa parashikime të tjera që mund të interpretohen se do të ndodhin vitin tjetër.

Një përfshin inflacionin dhe urinë, me astrologun që parashikon një rritje të çmimeve dhe ekonomi të dështuar.

“Nuk ka abat, murgj, asnjë rishtar për të mësuar; mjalti do të kushtojë shumë më shtrenjtë se dylli i qiririt; Gruri do të këtë çmimin shumë të lartë; njeriu do të trazohet; Uria e tij do të jetë e madhe”, shkruan ai.

Pasiguria politike në botë, Brexit dhe p.andemia globale kanë kontribuar në një ínflacion në të gjitha vendet.

Nostradamus mund të aludojë për “Eat the Rich”, një lëvizje an.ti-kapitaliste slogani i së cilës vjen nga filozofi zviceran, Jean-Jacques Rousseau, për të cilin po flitet më të madhe vitet e fundit.

Ai gjithashtu ka parashikuar atë që ne sot e njohim si zh.dukje të kafshëve.

“Ashtu si dielli, koka do ta ndez detin e shndritshëm; peshqit e gjallë të Detit të Zi do të ziejnë vetveten; Kur Rodosi e Gjenova; do të jenë gjysmë të uritur; vendasit do të mundohen ta hanë vetveten”.

Me rritjen e temperaturave globale dhe rritjen e nivelit të detit, 2022 mund të jetë viti ku klima do të ju mundojë?

Teksa peshqit nuk ka gjasa që të ziejnë vetveten në det, shumë specie po zhdukën shumë shpejt për shkak prishjes së habitatit të tyre dhe ndotjes.

V.dekja e një morie shkëmbinjsh koral, shkatërrimi i habitatëve natyrore dhe rënia e numrit të peshkut globalisht mund të jetë fillimi i parashikimit të Nostradamusit për “detet që vlojnë” dhe uria e njerëzve që do të shfaqet në këtë rast. /GazetaExpress/