Çfarë të hani në mënyrë që të mos vυani nga prσblemet e tretjes

RefIuksi i stomakut: gjithnjë e më shumë njerëz vu*ajnë nga ky ç*rregullim. Pro*blemi qëndron te tretja e cila bëhet një dr*amë e vërtetë. Në disa raste eks*treme një makth. Shumë variacione, nga më e lehta në të rënda ose kronike. Fakti është se në raste të caktuara është e nevojshme të jetoni me ç*rregullimin, të pranoni ekzistencën e tij dhe të ndryshoni zakonet e ngrënies.

Në fakt, fillon menjëherë nga dieta. Ka ushqime që mund t’i hani në mënyrë të sigurt dhe të tjera që nuk rekomandohen absolutisht. Dhe ka edhe të tjera që duhet të jenë të kufizuara për të mos u futur në pro*bleme të tretjes. Një ç*rregullim që tani prek jo vetëm njerëzit që janë më të moshuar.

Edhe të rinjtë gjithnjë e më shumë an*kohen për këtë bez*di, si dhe për pro*blemet e tretjes në përgjithësi. Pra, në këtë rast ju duhet t’i kushtoni vëmendje të madhe asaj që hani.

Refluksi i stomakut që prek gjithnjë e më shumë njerëz, pavarësisht nga mosha. Pro*blemi gjenerohet gjithmonë nga ushqimi, i cili shpesh është i gabuar. Eks*tremisht e gabuar të konsumoni ushqime të para-gatuara ose të gatuara.

Në përgjithësi, pijet dhe restorantet që nuk përdorin produkte cilësore, mbase duke përdorur tepër yndyrna, në planin afatgjatë krijojnë pro*bleme për stomakun dhe tretjen. Pra, siç u përmend, ekziston një dallim midis asaj që mund dhe nuk mund të hahet.

Në listë për të shmangur ka ushqimet e skuqura në radhë të parë, por edhe erëza dhe pije alk*o olike. Pastaj ka disa ushqime që mund të hahen, por në një mënyrë të kufizuar sepse atëherë kthehen në të dë*mshme. Domatja mbi të gjitha, më pas çokollata, qepa dhe agrumet. Kufizoni gjithashtu verën dhe pijet me sheqer ose të gazuara, specat dhe erëzat.

Por a do të ketë diçka që mund të hani pa pro*blem? Lista në këtë rast nuk është shumë e gjatë. Për të ngrënë kos, drithëra, fruta dhe perime sezonale, mish të bardhë, peshk, vezë (maksimum 2 në javë) dhe djathra me pak yndyrë, vaj ulliri ekstra të vir*gjër. Më në fund pini shumë ujë./b.l/noa.al/