EXCLUSIVE NGA ITALIA/ Ky Është Plani I ITALISË, Ja Çfarë Do Të Ndodhë Në Vazhdim…

EXCLUSIVE NGA ITALIA

Media “Ilsole24ore” ka raportuar se Italia pasi ka siguruar një numër të konsiderueshëm dozash, ka edhe në plan për shpërndarjen e νaksίηës anti-C0vid.

Mësohet gjithashtu se qeveria ka vendosur, se do të jetë ushtria ajo që do të shpërndajë νaksίηën.

Vaksίηat e para mund të shpërndahen në Itali pas 2 muajsh, në janarin e vitit 2021, fillimisht për mjekët e punonjësit e shëndetësisë dhe të moshuarit.

‘ANSA’ gjithashtu raporton se shpërndarja e νaksίηës do të bëhet përmes një mekanizmi të centralizuar dhe jo në bazë rajonale.

D0za do t’u shpërndahet menjëherë 1 milionë e 700 mijë qytetarëve që do të zgjidhen në bazë të disa kategorive në funksion të ekspozimit ndaj νίrυsit. Të fundit që do të marrin νaksίηën, do të jenë të rinjtë.