A ktheheni shpesh në shtëpi sepse keni ha rruar diçka? Ja çfarë do të thotë sipas popullit

Me siguri të paktën një herë më parë ju ka ndodhur të shkoni diku, dhe më pas në pragun e derës të mbani mend se keni harruar diçka në shtëpi dhe duhet të ktheheni.

Ka besime të ndryshme mes njerëzve, ndaj një prej tyre është se nuk duhet të ktheheni në shtëpi nëse tashmë jeni larguar diku, edhe nëse keni harruar të merrni diçka.

Një rregull i pashkruar është se kur shkoni në një udhëtim dhe ktheheni për diçka që keni harruar, nuk do të keni fat dhe sukses pasi të dilni nga shtëpia dhe shumë besojnë se një aksident do t’ju ndjekë gjatë ditës.

Gjithashtu, një nga besimet e vjetra thotë se nëse ktheheni dy ose tre herë në ditë për gjëra të harruara, udhëtimi do të përfundojë me humbje ose siklet.

Përveç kësaj, duhet të kujdeseni se kë takoni në rrugë. Nëse personi që shihni duke dalë nga shtëpia mban çantat dhe çantat plot, lumturia do t’ju buzëqeshë, por nëse shihni një person me shporta bosh, asgjë nuk do të ndodhë.

Natyrisht, nuk mund të shkruash për besimet pas daljes nga shtëpia pa përmendur macen e zezë dhe oxhakun si mishërim i piktorit dhe lumturisë. Nëse një mace e zezë kalon rrugën, nuk do të keni sukses atë ditë, por nëse shihni një oxhakpastrues, do të keni fat.

Të moshuarit në fshat kishin një besim tjetër: Nëse shihni një kal të kuq, do të takoni një person të dashur. Nëse, nga ana tjetër, shihni një kalë të bardhë, do të keni shpenzime të paparashikuara. Ky rregull është i vështirë për t’u zbatuar në një mjedis urban, por nuk është keq të dini, kur udhëtoni në fshat mund të hasni një kalë të kuq.

Natyrisht, këto janë vetëm besime popullore që nuk bazohen në fakte, dhe ju zgjidhni nëse do t’i besoni dhe do të ndiqni rregullat që ata përshkruajnë.