Presidenti i Francës jep lajmin e keq

Nuk ka asnjë marrëveshje në horizont për një ar mëpushim në Ukrainë, tha Pallati Élysée në një deklaratë pasi presidenti francez Emmanuel Macron foli me homologët e tij rusë dhe ukrainas veçmas të martën.

“Për momentin nuk ka asnjë marrëveshje, por Presidenti [Macron] mbetet i bindur për nevojën për të vazhduar përpjekjet e tij”, thuhet në deklaratë. “Nuk ka rrugëdalje tjetër përveç a rmëpushimit dhe negociatave me mirëbesim midis Rusisë dhe Ukrainës”, vijon ajo.

Telefonata mes Macron dhe presidentit rus Vladimir Putin ka zgjatur për një orë, sipas Pallatit Élysée. Që nga fillimi i lu ftës më 24 shkurt, Macron ka mbajtur një linjë komunikimi të hapur si me Putinin ashtu edhe me presidentin ukrainas Volodymyr Zelensky.

Duke përfshirë telefonatat sot, Macron ka folur me Putinin tetë herë dhe me Zelenskyn 17 herë që nga fillimi i pu shtimit rus muajin e kaluar, sipas llogaritjes së CNN.