ΡërΙotet kreυ i OΒЅН: Miqtë e mi, mоѕ e bëni këtë gabim, armikυ më i madh nuk është νirusi…

Me lot në sy, kreu i Organizatës Botërore të Shëndetesise, Tedros Adhanom Ghebreyesus, shprehet se arm iku më i madh në pan deminë që ka përfshirë globin nuk është vi rusi, por përçarja mes shteteve.

I përlotur ai bëri thirrje për unitet ndërkombëtar në luftën kundër pan demisë dhe tha se “armiku i vërtetë nuk ishte vetë virusi por mungesa e udhëheqjes dhe solidaritetit në nivel global dhe në nivel kombëtar,” raporton ËP.

“Sa e vështirë është për njerëzit që të bashkohen për të luftuar një armik të përbashkët që po vr et njerëz pa dallim? A nuk mund ta kuptojmë se ndarjet ose çarjet midis nesh në të vërtetë janë në dobi të vir usit?”, tha ai në një konferencë në Gjenevë.

Ai u shpreh se sistemet shëndetësore të disa prej vendeve më të pasura në botë janë përmirësuar, ndërsa disa kombe me mjete më modeste kanë pasur sukses në ngadalësimin e përhapjes së vir usit.

“Kjo pan demi një herë në një shekull na ka dhënë një mësim kritik: Kur bëhet fjalë për shëndetin, fatet tona janë gërshetuar”, tha ai