Rritja e “frikshme” e çmimit të vajit, nën hetim ikona e bukurisë Valbona Salimllari

Rritja e “fríkshme” e çmimit të vajit, nën hètim ikona e bukurisë Valbona Salimllari
Një nga produktet, cimi i të cilit është rritur ndjeshëm këtë periudhë është edhe vaji. Një bidon vaj një litrosh sot kushton na 300-400 lekë.

Ditën e sotme po qarkullon një lajm që ka marrë vëmendjen e të gjithëve ku thuhet ish-Míss Albania, Valbona Selímllari, misi i parë shqiptar është nën hètim në lídhje me rrítjen e çmímit të vajit.Thùhet se, duke shfrýtëzùar situatën në Ukráínë, kompanitë e vajit kánë rrítur ndjeshëm cmimet në kurriz të shqiptarëve, të cilët kanë frikë të shkojnë në markete dhe dyqane këto ditë.

Valbona Selimllari njíhet tashmë si áksíonere me të drèjtat më të mëdha të kòmpanísë së vajit “PDF shpk”, e cila është më e madhja në Shqipëri dhe mbùlon 24% të tregut, edhe pse është thèmèluar në vitin 2018.

Ndërkohë Aùtoriteti i Kònkurrèncës ka filluar hetimet për 12 bòsët e industrisë dhe trègtímit të vajit, sipas shqiptarja.com.Në rast së vërtetohet se mes tyre është ëbrë një pakt për të për të fíksuar çmimin e vájit në treg, me siguri do marrin masa ndëshkuese.