Një raport i sponsorizuar nga OKB e ka shpallur Zvicrën vendin e katërt më të lumtur në botë

Finlanda doli në krye në Raportin Botëror të Lumturisë ‘Lidhja e Jashtme’ për të pestin vit radhazi, në një renditje të kryesuar kryesisht nga vendet evropiane. Danimarka ishte e dyta, e ndjekur nga Islanda. Zvicra, e cila ra një vend nga viti i kaluar, u pasua nga Holanda, Luksemburgu, Suedia, Norvegjia, Izraeli dhe Zelanda e Re, njofton albinfo.ch.

Studimi, i botuar çdo vit që nga viti 2012, përdor kryesisht sondazhet e opinionit të Gallup, duke pyetur njerëzit për nivelin e tyre të lumturisë, të kryqëzuara me GDP-në dhe vlerësimet e nivelit të solidaritetit, lirisë individuale dhe korrupsionit. Qëllimi i raportit është të “identifikojë përcaktuesit kryesorë të mirëqenies” dhe modelet që mund të ndihmojnë vendet të hartojnë politika që synojnë arritjen e shoqërive më të lumtura.

“Mësimi i Raportit të Lumturisë Botërore ndër vite është se mbështetja sociale, bujaria ndaj njëri-tjetrit dhe ndershmëria në qeverisje janë thelbësore për mirëqenien. Liderët botërorë duhet të kenë kujdes”, shkruan autorët në raportin e këtij viti. /Albinfo.ch