Mos e bëni më këtë gabim! Banania nuk duhet të hahet në mëngjes dhe kjo është arsyeja pse

Mëngjesi është një nga vaktet kryesore dhe më të rëndësishme të ditës prandaj duhet t’i kushtoni rëndësi të madhe se çfarë përgatitni për të ngrënë.

Ekzistojnë disa ushqime, që s’janë aspak të mira për t’u ngrënë në mëngjes, njofton nzoom.biz.

Një nga këto ushqime është pikërisht banania.

Shumë njerëz, pretendojnë se ato janë gjëja e duhur për t’u ngrënë në mëngjes por dietologët thonë se kjo s’është një ide e mirë.

Kjo sepse ato i ndryshojnë shpejt vlerat e glukozës në gjak, prandaj kemi luhatje të mëdha emocionale.

Bananet s’mund të metabolizohen shpejt dhe sasia ruhet si yndyrë në trup, koha më e mirë për t’i ngrënë është 45 min pas ushtrimeve fizike, për të plotësuar yndyrën e djegur.

Sipas ekspertëve, ushqimet më të mira për tu ngrënë në mëngjes janë: avokado, tërshërat, vezët dhe domatet.