Flet “trυri” i Βioηtech që zbuloi ναksiηëη, tregoη kur ηis vaksiηimi kυηdër СОVΙD-19 në Eνroρë

Vakѕina e Pfizer dhe Bio ntech mund të shpërndahet në Europë që në mesin e muajit dhjetor. Këtë e tha shefi ekzekutiv i Biontech, pas njoftimit se vaks ina mund të ofrojë një mbrojtje deri në 95 përqind.

“Nëse bëjmë llogari opti miste në Europë, vak sina mund të aprovohet në gjysmën e dytë të muajit dhjetor. Do të varet nga kërkesat që do të marrim dhe nëse kushtet do të jenë plotësuar. Në shtetet e Bashkuara apr ovimi është i mundur në fund të gjysmës së parë të dhjetorit.

Sa i përket të dhënave përfundimtare të fazës së tretë të eksp erimentit mund të them se ishin një sukses i vërtetë. Ne kemi vëzhguar 95%, mbrojtje nga sëm undja dhe një tjetër gjetje e rëndësishme ishte se mbrojtja rezultoi njëjtë mes moshave të ndryshme.”, u shpreh, Ugur Sahin, shef ekzekutiv i Biontech. / KultPlus.com