Peshkatari kanadez kap peshkun “dinosaur”, peshon rreth 270 kilogram (VIDEO)

Një peshkatar kanadez peshkoi një “dinosaur” në lumin Fraser.Yves Bisson ishte duke peshkuar në lumin Fraser në Kanada kur kapi bishën, i cili besonte se mund të kishte qenë deri në 100 vjeç.Mjeshtëri i peshkimit ndau një video në TikTok të gjahut të tij, duke treguar pamjen masive të peshkut.

“Shikoni këtë, ky peshk është 3,5 metra, ndoshta 270 kg,” tha ai, duke mbajtur krijesën.

“Ne thjesht ishim në gjendje ta etiketonim atë, ndoshta nuk është kapur kurrë dhe tani do ta lëshojmë përsëri në lumë.”

Sipas Yves, peshku ishte një Sturgeon, një specie që shpesh përmendet si “dinosaurët e gjallë” pasi datojnë që nga epoka e Jurasik.

“Ata janë peshqit më të fortë të ujërave të ëmbla në botë dhe shkalla e vdekshmërisë së tyre është 0,012 për qind, kështu që në thelb ata nuk vdesin kurrë dhe programi ynë i etiketimit me famë botërore ka të dhënat për të mbështetur gjithë këtë.

Sturgeon është emri i zakonshëm për 27 llojet e peshqve që i përkasin familjes Acipenseridae. Fosilet më të hershme të Sturgeon datojnë në Kretakun e Vonë, dhe janë pasardhës nga peshq të tjerë, më të hershëm acipenseriform, të cilët datojnë në epokën e hershme Jurassic, rreth 174 deri në 201 milionë vite më parë./ h.ll/albeu.com