Gruaja që e dinte se Korσna do të ndodhte: zbulon se ç’na pret më pas !!!

Që nga fillimi i p**ndemisë së k0r0navirusit, telefoni i Laurie Garrett vazhdon të tingëllojë, dhe emailet që kërkojnë ndihmë po vijnë nga e gjithë bota… Duket se ajo dinte shumë më tepër sesa ne, shumë kohë para se Wuhan-i të bëhej ai që është sot.

Në një artikull në “Cassandra C0rona”, i cili i referohet një profetesie antike me këtë emër, botuar në mars në faqen e internetit Vanity Fair, Garrett përmendet si një nga njerëzit që parashikuan me saktësi se do të shfaqej një v**rus i ngjashëm me këtë që po vepron sot dhe që do të na bënte neve çfarë bëri (S A R S-C0V-2). Megjithatë, disa gjëra e tr0nditën gjithashtu, dhe në një intervistë për Neë York Times ajo foli për atë që na pret në “normalen e re” post-p**ndemike dhe cili do të jetë aspekti më i vështirë i “zgjimit të botës”.

“The Comple Plague” është një libër i vitit 1994 i shkruar nga Garrett, një analiste dhe ish-bashkëpunëtore globale e shëndetësisë në Këshillin e SHBA për Marrëdhëniet e Jashtme.

Kjo do të thotë që ne do të duhet ta përjetojmë ndryshe rëndësinë e udhëtimit, se do të duhet të ndryshojmë mënyrën e përdorimit të mjeteve të transportit masiv. Se nuk do të kemi më shumë takime live. Se ne nuk do t’i dërgojmë fëmijët të studiojnë jashtë vendit aq lehtë. Pra, a do të jetojmë në një “normalitet të ri” apo do të kthehemi aty ku ishim?

“Ne duhet të jemi të vetëdijshëm se një ngjarje e madhe historike po zhvillohet para syve tanë. A është rikthyer ndonjëherë Amerika në ditët para pas s**lmeve të 11 Shtatorit? Jo! Ne atëherë krijuam një “normalitet të ri”. Ne u bëmë një shtet antiterror dhe kjo prekte botën përreth nesh. Që atëherë, duhet të kalojmë nëpër detektorë metalikë dhe të hyjmë në ndërtesa me karta identiteti, për të hyrë në aeroplan krejtësisht ndryshe. Kjo do të ndodhë tani. Bota po ndryshon në mënyrë të pakthyeshme sizmike në të gjitha aspektet e saj,” thotë Garrett.

Laurie mori çmimin Pulitzer në 1996 për raportimin e Ebolës në Zaire, pasi ajo u bë e famshme në fillim të viteve 1990 për monitorimin e epidemisë së AIDS. Për shumë kriza epiidemike, për tre dekadat e fundit, asaj i janë drejtuar ekspertizës së saj nga e gjithë bota.