Pluhuri i Saharës kaplon Zvicrën

Qielli mbi Zvicër tashmë ka ndryshuar ngjyrë që nga mëngjesi i së martës.

Pluhuri i Saharës ka arritur në Zvicër dhe ka ndryshuar pamjen e qiellit, por po ndotë edhe shumëçka tjetër.

Metereologët thonë se pluhuri ka ardhur nga Gadishulli Iberik si dhe nga Maroku me erë të vazhdueshme.

Në disa vende ka pasur edhe reshje me të ashtuquajturin “shi gjaku”.

Fenomeni është quajtur kështu për shkak të nuancës së kuqërremtë të ujit të shiut.
Të mërkurën në Zvicër priten të larta deri në 20 gradë.