Nυk e diηi këtë por këto janë 7 pjesët më të ρista të trυρit të ηjeriυt, ηjërëη ρrej tyre harrojmë ta lajmë

Shkencëtarët nga Harvardi kanë provuar se goja është shtëpia e 600 llojeve të ndryshme të baktereve.1 Pastrojeni gojën tuaj si duhet.

2. Sqetulla
Sqetulla ka më shumë se 80.000 baktereve dhe kjo është arsyeja pse ajo mban erë. Deodorantët dhe parfumet mund të kenë erë të mirë, por nuk mund të merren me mikrobet. Detyra jouaj është pastrimi çdo ditë me sapun të mirë antibakterial.

3. Veshët
Dylli që është në veshë siguron lubrifikim në kanalin e veshit dhe mbron nga bakteret, ins ektet dhe ujërat e ndryshme, por nëse nuk i pastrojmë ato mund të çojnë në infek sione kërpudhore. Veshët tona kanë aftësi vetë-pastruese, por ne ende duhet të ruajmë higjenën e jashtme.

4. Gjuha
Së bashku me gojën tonë, gjuha është gjithashtu një shtëpi e bak tereve, dhe për shkak të tyre ajo ndryshon ngjyrën. Pra, çdo herë që pastroni gojën, mos harroni të pastroni gjuhën së bashku me pastruesin e gjuhës.

5. Thonjtë
Nëse doni të keni thonj të gjatë, është mirë të dini se lëkura nën thonj ka baktere vdekjeprurëse nëse nuk pastrohen siç duhet. Gjithmonë duhet të pastroni duart dhe thonjtë para se të hani dhe të bëni ushqim.

6. Koka
Kruarjet në kokën tuaj nuk mund të shkaktohen vetëm nga zbokthi, është përzier me disa bak tere që e bëjnë kokën tonë një nga pjesët më të ndyra të trupit. Ju duhet të lani flokët tuaj në baza të rregullta, në mënyrë që të shmangni këto baktere.

7. Kërthiza
Dhe sigurisht, butoni i barkut është përfshirë gjithashtu në këtë listë. Mund të shihet e pastër, por mund të shërbejë si një kanal për disa baktere të padu kshme. Nëse nuk pastroni detare, mund të formoni një gur detar në butonin tuaj të barkut, i cili mund të marrë formën e tumorit. Kjo është e nevojshme për ta pastruar atë në mënyrën e duhur sa herë që të pini një banjë.

8. Të ndenjurat
Nuk kemi nevojë të diskutojmë më shumë për këtë, sepse e dimë se shumë baktere mbeten në gjëra të pista, kështu që an usi mund të bëjë pjesë në listën e pjesëve të pista, nëse nuk pastrohet në mënyrën e duhur.

9. Zgavra e hundës
Edhe nëse ju nuk keni vërejtur asnjë papastërti në hundë, ajo ende është e rrethuar nga shumë baktere të papë rfillshme. Ju duhet t’i kushtoni vëmendje pastrimit të brendshëm të kësaj pjese të trupit tuaj