Vladimir Putin thyen lapsin gjatë bisedimeve për Ukrainën duke shfaqur ankthin e tërbimin e fshehtë

Lideri rus është kapur në kamera duke thyer lapsin gjatë bisedimeve për Ukrainën në Bjellorusi në vitin 2015 kur ishte dhe hera e fundit që Rusia kreu operacione ushtarake para përfshirjes së Krimesë në Rusi.

Zhvillimi i kujtuar së fundmi nga mediat ndodhi kur Vladimir Putin ishte në bisedime me Gjermaninë, Francën e Ukrainën në 2015, që sipas komentatorëve tregon tërbimin e tij ‘të brendshëm’ për çështjen.

Liderët e kombeve kishin arritur marrëveshjen e armëpushimit pas 17 orë bisedimesh në shkurt të atij viti në Minsk, Bjellorusi, pas konfliktit të fundit që përfundoi me përfshirjen e Krimesë në Rusi.

Asokohe presidenti francez François Hollande tha se marrëveshja përfshinte të gjithë çështjet e debatuara si kontrolli kufitar, decentralizimi dhe rivendosja e marrëdhënieve ekonomike, por kjo duhet të ketë pasur pasojat e saj pasi u pa që Putin theu lapsin në tavolinë.

Komentuesit e fushës së psikolinguistikës thonin se liderit rus i dukeshin qartë venat në ballë, që tregonin ankthin për fatin se Rusia “po i përulej” Perëndimit.