18-vjeçarja i ikën luftëѕ në Ukrainë dhe рërdh*nohet nga dу burra në bordin e një anije gjermane

Një refugjate ukrainase 18-vjeçare dyshohet se është për dhunuar në grup nga dy burra në bordin e një anije hoteli gjerman që përdorej për të strehuar njerëzit që iknin nga lufta e zhvilluar nga Rusia. E reja thuhet se u përdhunua nga dy burra njëri pas tjetrit në anijen e hotelit Oscar Wilde.

Sulmuesit e dyshuar, të moshës 37 dhe 26 vjeç, janë nga Iraku dhe Nigeria, por gjithashtu kanë nënshtetësi ukrainase. Policia nisi një hetim mbi sulmin e dyshuar që ndodhi më 6 mars dhe arrestoi dy burrat, të cilët mbeten në paraburgim, konfirmoi të hënën zyra e prokurorit të Dusseldorf. Më shumë se 25 refugjatë po qëndronin në anijen e hotelit në kohën e incidentit pasi u larguan nga pushtimi i Ukrainës muajin e kaluar.

Policia nisi një hetim mbi sulmin e dyshuar që ndodhi më 6 mars dhe arrestoi dy burrat, të cilët mbeten në paraburgim, konfirmoi të hënën zyra e prokurorit të Dusseldorfit (në foto, njerëzit pushojnë në një metro në stacionin kryesor të trenit në Berlin, Gjermani).

Ky është të paktën përdhunimi i dytë i një refugjati adoleshent ukrainas pasi një burrë u arrestua në Poloni javën e kaluar me dyshimin se kishte sulmuar një 19-vjeçare që kishte ikur nga lufta. Një burrë tjetër në një kamp refugjatësh në Poloni u dëgjua duke i ofruar punë dhe një dhomë një vajze 16-vjeçare përpara se autoritetet të ndërhynin.

Në kufirin Medyka të Polonisë, një rast tjetër në një kamp refugjatësh ngriti dyshime kur një burrë u ofronte ndihmë vetëm grave dhe fëmijëve. Në vendet anembanë Evropës, duke përfshirë vendet kufitare të Rumanisë, Polonisë, Hungarisë, Moldavisë dhe Sllovakisë, qytetarë privatë dhe vullnetarë kanë ofruar ndihmë për ata, jeta e të cilëve është shkatërruar nga lufta.

Burimi:dailymail Përktheu dhe përshtati:JOQ ALBANIA