Mbajtja e verores në dorë, ja detajet që nuk i kemi ditur

Veroret të paktën një herë i kemi vënë të gjithë në dorë. Por çfarë kuptimi ka dhe sa kohë duhen mbajtur.

Së fundmi Olga Kalimera e cila merret, me punime handmade, shpjegoi sot edhe domethënien e vendosjes së verores për ABC e mëngjesit.

Simbolika është që të vendosim një verore me dy fije, të kuqe dhe të bardhë në dorë në mënyrë që të mbrohemi nga dielli i papritur i Marsit.
Gjithë Ballkani dhe vendet e Evropës

Perëndimore e kanë traditë veoren dhe pothuajse në kanë të njëjtin kuptim.
Vendoset me 1 Mars dhe duhet të hiqet me 30 Mars.Linku:abcemëngjesit