Gjermania mendon për mbуlljen e kufijve të brendѕhëm dhe të јаѕhtëm рër ѕhkak të Ко vid-19


Gjermania me siguri do t’i mbyllë kufijtë e saj me vendet fqinje nëse ata nuk reagojnë shpejt në parandalimin e përhapjes së Ko vid-19, deklaroi sot shefi i zyrës së kancelares gjermane Angela Merkel, Helge Braun.

Ai për ARD theksoi se është me rëndësi të mbhate në kontroll niveli i infektimit që të munden shtetet të mbrohen nga mutacionet e reja të Ko vid-19, që më është përhapen.

“Rreziku është se kur infektimet rriten në një vend dhe ky mutacion bëhet kuazi-shumicë dhe atëherë infektimi më tepër nuk mund të kontrollohet. Për këtë do të jetë e pashmangshme vendosja e rregullave më të ashpra për kalimin e kufijve tanë të brendshëm, është me rëndësi tani të veprojmë së bashku”, theksoi Brauni.

Paraprakisht këtë javë, Gjermania i vazhdoi masat kufizuese deri në mes të shkurtit.