Deklarata e mjekυt imuηolog: Nëse keηi simρtoma nuk është griρ ροr koroonaνiirus

Jemi në kohë viro zash, është sezoni i dimrit në të cilin ato qarkullojnë shumë më shpesh dhe kanë mundësi shpërndarje më të madhe.

Mjeku imunolog Genc Sulçebe i ftuar tek emisioni i Rudinës në Tv Klan ka treguar në këtë se periudhë se rreth 90% e rasteve dhe simpto mave paralajmërojnë se njerëzit mund të jenë të inf ektuar me Co vid-19.

Rudina Magjistari: Çfarë duket të kemi parasysh për të mos i ngat ërruar, cilat janë simptomat që e dallojnë ko ronav irusin nga ato të stinës.

Genc Sulçebe: Tani dihet që fillon stina e dimrit, njerëzit grumbullohen nëpër lokalet e mbyl lura dhe infek sionet që transmetohen në rrugë respiratore shpërndahen shumë thjeshtë. Ekzistojnë të paktën 4 kor onaviiruse humanë të cilët përbëjnë 25% të infek sioneve sezonale gripale të zakonshme. Edhe Co vid-19 ka të njëjtin lloj transmetimi, por ku jemi tani momentalisht nuk kemi të dhëna epidem iologjike që kemi një vir us tjetër, për shembull vi rus gripi. Nëse kemi temperaturë apo gjendje gripale është koro navi rus. Duhet të jemi 90% të sigurt që kemi të bëjmë me Sa rs-Cov 2. /tvklan.al