LAJMI I FUNDIT: Albin Kurtit i ndalohet kandidimi për deputet


Kryetarit të Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurtit nuk do t’i lejohet t’i prijë listës së VV-së për zgjedhjet e 14 shkurtit.
Kështu kanë thënë burime të Gazeta Blic brenda KGJK-së.
Ai mund të ankohet në PZAP dhe në Gjykatë Supreme.

Ndryshe, 47 kandidatë që janë pjesë e listave zgjedhore janë shpallur fajtor në tri vitet e fundit. Lajmin e ka bërë të ditur zëdhënësi i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Valmir Elezi.
Elezi ka treguar se 15 nga 28 subjekte kanë kandidatë që kanë pr0blemme me Iigjin. Për emrin e këtyre kandidatëve, Elezi ka thënë se u mbetet partive që t’i bëjnë publik emrat.

“Nga përgjigjja që kemi marrë nga Këshilli Gjyqësor i Kosovës, rezulton se 15 nga 28 subjektet politike që kanë aplikuar për çertifikim kanë kandidatë të cilët nuk janë në përputhje me nenin 29 të Ligjit për Zgjedhjet e Përgjithshme, germën Q, e cila specifikon se kandidat për deputetë nuk mund të jetë një person i cili është shpallur fajt0r për ve-për penaIe me një vendim përfundimtar të gjykatës në 3 vitet e fundit.

Në përgjithësi, janë 47 kandidatë nga rreth 1 080, të cilët janë shpallur fajt0r për vepër penaIe me një vendim përfundimtar të gjykatës në 3 vitet e fundit”, ka thënë Elezi.